Prajitura cu 2 creme
Printeaza
O reteta delicioasa de prajitura cu doua creme din: oua, zahar, faina si unt.
- 6 albuşuri
- 6 linguri de zahăr
- 6 gălbenuşuri
- 6 linguri făină
Ingrediente crema 1:
- 6 gălbenuşuri
- 6 linguri zahăr tos
- 200 g unt
Ingrediente crema 2 :
- 6 albuşuri
- 10 linguri zahăr
- 8 linguri de zahăr
Mod de preparare:
Baţi albuşurile cu zahărul şi după ce acesta s-a dizolvat complet, pui gălbenuşurile şi făina. Torni amestecul într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi-l coci.
Pe baie de aburi pui la fiert gălbenuşurile cu zahărul până se îngroaşă. Freci untul ca să-i scoţi apa şi devine ca o spumă. După ce s-au răcit complet gălbenuşurile, le adaugi în unt. Pui această cremă pe blatul făcut şi răcit.
Baţi albuşurile cu 10 linguri de zahăr pe care le adaugi în ploaie. Trebuie să-ţi iasă o compoziţie asemănătoare bezelelor. Arzi cele 8 linguri de zahăr şi torni fierbinte peste spuma de albuşuri. Amesteci continuu până se omogenizează tot şi se topeşte zahărul, laşi la răcit. Pui această cremă peste prima cremă. Decorezi cu nuci (o cană de ceai) tăiate mărunt şi prăjite în cuptor. Dai la rece.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- prajitura cu 2 creme