Alivenci cu mure
Printeaza
O reteta delicioasa de alivenci cu mure, branza, zahar pudra, zahar vanilat, oua, faina, malai, unt si nuca de cocos.
Ingrediente:
- 1/2 branză
- 4 linguri zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilat
- 4 ouă
- 2 linguri făină
- 4 linguri mălai
- unt
- făină pentru tapetat tava
- 3-4 linguri dulceaţă de mure
- 1-2 linguri nucă de cocos
- 200 g mure
Mod de preparare:
Brânza proaspătă o mixezi cu smântână şi zahărul pudră, până se topeşte tot zahărul. Apoi adaugi gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă cu zahărul vanilat, făina, mălaiul şi un praf de sare. Amesteci uşor şi torni în şase forme mici sau într-o tavă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Dai la copt în cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute. Cu 5 minute înainte de a fi gata, scoţi prăjitura din cuptor şi o ungi cu dulceaţă de mure.
Caldă, o tai bucăţi şi le aduci fierbinţi, ornate cu nucă de cocos şi mure.
Pofta buna!