Cocktail Baltimore Egg Nog

Printeaza

O reteta simpla de Cocktail Baltimore Egg Nog din: frisca, lapte, brandy, rom ambrat, madera, zahar pudra si un ou.

  • Calitate – alcoolicCocktail_Baltimore_Egg_Nog
  • Bază alcoolică – brandy şi rom ambrat
  • Pahar – tumbler mijlociu
  • Decoraţiune – un praf de nucşoară rasă

Se serveste intre mese

 

 

 

 

Ingrediente:

  • o lingură de frişca
  • 4 sau 5 cl lapte proaspăt
  • 3 ci brandy
  • 2 ci rom ambrat
  • 2 ci madera
  • o lingură de zahăr pudră
  • un ou

Este o băutură tipic americană, apărută în secolul al XlX-lea la Baltimore şi consumată în familie pentru a face faţă asprimii vânturilor reci dinspre Atlantic, ca şi căldurilor umede ale verii din Virginia.

Datorită valorii sale energetice, este de preferat să fie consumat în orele după-amiezii sau serii.

Versiunea pe care o propunem noi este cea rece, ideală pentru a fi consumată vara.

Cocktail_Baltimore_Egg_Nog

 

Varianta fierbinte prevede, însă, ca ingredientele să fie preparate astfel: după ce se pune oul într-un castronaş, împreună cu zahărul, se amestecă până când se obţine o pastă omo­genă şi spumoasă; se adaugă, în timp ce se amestecă în continuare, vinul de Madera. într-o crăticioară se pun laptele, brandy-ul şi romul ambrat şi se încălzesc cu atenţie ca să nu dea în clocot.

După ce se lasă la răcit câteva minute, cele două compoziţii se combină, amestecându-se cu delicateţe.

Se toarnă băutura într-un pahar de sticlă termorezistentă şi se completează cu frişca şi cu nucşoară rasă.

Cocktail_Baltimore_Egg_Nog_02

MOD DE PREPARARE:

Există mai multe moduri de preparare a acestui cocktail.

Primul prevede ca toate ingredientele să fie amestecate în shaker şi după aceea, turnate în paharul tumbler; al doilea, constă în amestecarea în shaker numai a primelor şase componente, iar celelalte se adaugă ulterior în paharul tumbler; al treilea prevede ca frişca şi laptele să fie adăugate în pahar după ce s-au amestecat, în shaker, celelalte ingrediente.

Cocktail_Baltimore_Egg_Nog_03

 

Sfatul autorului este să se pună laolaltă în shaker brandy-ul, romul, madera, oul, zahărul şi frişca, împreună cu gheaţă mărunţită; după ce totul a fost amestecat energic şi ceva mai mult timp, băutura se filtrează şi se toarnă în paharul tumbler umplut complet cu gheaţă.

Se completează cu laptele proaspăt şi se presară deasupra un praf de nucşoară rasă.

Cocktail Baltimore Egg Nog

Cocktail_Baltimore_Egg_Nog_04

 

Savurati!

 


Poate iti place si:

Cocktail Abstract

Cocktail Benedictine No. 1

O reteta simpla de Cocktail Benedictine No. 1 din: rachiu, Benedictine, suc de lamaie si o felie de limeta. Ingrediente: 3 cl rachiu (Weinbrand) 1 cl Benedictine 1 cl suc de lamaie o felie de limeta   Mod de preparare: Turnam toate ingredientele intr-un shaker plin de gheata, agitam bine, apoi turnam bautura intr-o cupa […]

Cocktail Scotsman

Cocktail Carrol

O reteta simpla de Cocktail Carrol din: brandy, vermut rosu, Maraschino si cirese de cocktail. Ingrediente: 4 cl brandy 1 cl vermut rosu 1 strop de Maraschino cirese de cocktail   Mod de preparare: Turnam brandy-ul cu maraschino intr-un pahar de mixare plin cu gheata, amestecam bine, apoi turnam bautura intr-un pahar de cocktail. La […]

 

Savurati!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.