Salată cu rucola, parmezan si piersici
PrinteazaSalată cu rucola, parmezan si piersici
Ingrediente:
- 4 cepe roşii
- 1 lingură ulei
- 500 g piersici (cutie)
- 150 g rucola
- 4 linguri sâmburi de pin
- 3 linguri unt
- 2 linguri zahăr pudră
- 4 linguri oţet balsamic
- sare
- piper
- 75 g parmezan tăiat
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o în patru şi căliţi-o într-o lingură de ulei 5 minute. Tăiaţi piersicile felioare. Pregătiţi rucola. Prăjiţi sâmburii de pin într-o tigaie fără adaos de grăsime şi puneţi-i deoparte.
Incingeţi untul, adăugaţi zahărul pudră şi caramelizaţi-l, apoi adăugaţi ceapa şi piersicile. La final, amestecaţi totul cu rucola. Amestecaţi oţetul, 2 linguri ulei, sare, piper, 2 linguri de apă şi turnaţi dressingul rezultat peste salată.
Ornaţi salata cu sâmburi de pin şi bucăţele subţiri de parmezan.
Salată cu rucola, parmezan si piersici
Poftă bună!