Aperitiv cu legume
Printeaza
O reteta simpla si gustoasa de aperitiv din: ceapa, cartofi, usturoi, ciuperci, cascaval, oua, ulei, rosii, ardei, sare si piper.
Ingrediente:
- 1 legătură de ceapă tulpină şi frunze
- 1 căpăţână usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- 150-200 g ciuperci
- 150 g caşcaval
- 3-4 cartofi noi
- 3 ouă întregi
- 100-150 ml ulei
- 1-2 roşii (coaja, fără miez)
- 1 ardei tăiate feliuţe pentru ornament
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai fideluţă ceapa şi ciupercile lamele. Le pui în tigaie cu ulei încins, amesteci uşor până scade apa ciupercilor. Peste aceste legume pui şi cartofii cruzi daţi pe răzătoarea mare. Amesteci timp de 1-2 minute, pui şi mirodeniile.
După ce s-a răcit puţin, adaugi ouăle bătute bine şi pătrunjelul tocat. Amesteci bine. Compoziţia rezultată o torni într-un vas uns şi tapetat cu făină. Ornezi suprafaţa cu felioare de coajă de roşie (fără miezul apos) şi ardei gras. Presari caşcaval ras pe toată suprafaţa. Dai vasul la cuptor, la foc mediu, până ce marginile s-au rumenit uşor.
Pofta buna!