Miel cu rozmarin si miere de albine
PrinteazaO reteta absolut delicioasa de miel cu rozmarin si miere din: ceapa, ulei de masline, miere, rozmarin si o pulpa de miel.
- 2 cepe, taiate rondele
- ulei de masline
- 1 lingura de miere (alegeti o miere cu parfum de flori pentru aroma);
- 4 fire de rozmarin, rupte in bucati mici
- o pulpa de miel de aproximativ 1,75kg
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200°C/gaz 6. Se pun rondelele de ceapă într-o tavă de copt cu 4 linguri de apă. Se aşază mielul deasupra şi se unge suprafaţa cărnii cu ulei şi apoi cu miere. Se înţeapă partea de deasupra a mielului în 15-20 de locuri cu un cuţit mic şi ascuţit, învârtindu-l pentru a face mici găuri, în care se aşază crenguţele de rozmarin. Se asezonează.
Se dă la cuptor 1 oră şi 15 minute pentru o friptură în sânge sau 2 ore pentru o friptură bine făcută. Scoateţi de 3-4 ori friptura din cuptor şi turnaţi cu o lingură sosul scurs în tavă peste ea. Acoperiţi cu folie de aluminiu dacă carnea se coace prea tare.
Odată făcută, scoateţi friptura pe o farfurie sau pe un fund de lemn şi lăsaţi-o la răcit 20-30 de minute în folie. Se serveşte cu sosurile din tavă şi cartofi la cuptor.
Miel cu rozmarin si miere
Poftă bună!