Drob cu maruntaie si branza de oaie
PrinteazaO reteta delicioasa de drob cu maruntaie si branza din: ficatei de pasare, pipote si inimi de pasare, oua, ulei, branza de oaie, pesmet, ceapa uscata, ceapa verde, marar, piper si cimbru.
- 500 g ficăţei de pasăre
- 500 g pipote şi inimi de pasăre
- 10 ouă
- 150 ml ulei
- 150 g brânză de oaie
- 50 g pesmet
- 200 g ceapă uscată
- 3 legături ceapă verde
- 3 legături mărar
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Pui pipotele şi inimile la fiert. Căleşti ceapa uscată, tăiată felii. în uleiul rămas prăjeşti ficăţeii, ii sărezi şi îi condimentezi. Dai prin maşina de tocat măruntaiele de pasăre, împreună cu ceapa călită.
Adaugi în tocătura de carne 5 ouă, 2 legături de ceapă verde tocată fin, 2 legături de mărar tocat fin. Adaugi sare după gust, condimentezi şi omogenizezi compoziţia, lei o tavă de chec şi o tapetezi cu hârtie pergament unsă cu ulei.
Aşezi jumătate de tocătură de carne sub formă de strat pe fundul tăvii. Dai brânza pe călătoarea mică, o amesteci cu 2 ouă, pesmetul şi restul de ceapă verde şi mărar tocat.
Aşezi pasta de brânză peste carnea din tavă. Deasupra pui restul de carne şi nivelezi. Fierbi celelalte 3 ouă, le cureţi şi le aşezi în şir pe lungime, pe mijlocul tocăturii.
Decorezi drobul cu inele de ceapă şi aşezi pe mijlocul lor măsline. Introduci tava la cuptor şi o laşi 30 de minute la foc potrivit. Laşi drobul să se răcească, apoi îl aşezi pe un platou şi îl tai felii. Decorezi cu ceapă verde şi ridichi.
Drob cu maruntaie si branza de oaie
Poftă bună!