File de porc cu cartofi noi la cuptor
PrinteazaO reteta delicioasa de file de porc cu cartofi noi la cuptor din: carne de porc cu os, rozmarin, patrunjel, usturoi, cartofi noi, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 1 kg carne de porc cu os
- 2 rămurele de rozmarin
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 căţel de usturoi
- 400 g cartofi noi
- 2 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Curăţaţi usturoiul şi spălaţi rozmarinul, tocaţi-le împreună foarte mărunt, păstrând câteva rămurele de rozmarin întregi pentru ornarea finală; încălziţi cuptorul la 200°C.
Cu un cuţit foarte bine ascuţit, faceţi câteva găuri în bucata de carne de porc şi umpleţi-le cu tocătura pregătită anterior; apoi presăraţi carnea cu sare şi cu piper, stropiţi-o cu două linguri de ulei extravirgin cie măsline şi aşezaţi-o într-o tavă de cuptor.
Daţi-o la cuptor 1 oră şi 30 de minute, micşorând temperatura la 180°C. Din când în când întoarceţi şi stropiţi cu sosul lăsat de bucăţile de carne.
In timp ce se face friptura, curăţaţi cartofii noi şi fierbeţi-i 15 minute în apă puţin sărată. Apoi scurgeţi-i, puneţi-i alături de carne în tavă şi tăvăliţi-i în sos ca să prindă aromă. Mai daţi la cuptor alte 30 de minute.
Scoateţi friptura din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească puţin; tăiaţi-o parţial şi aşezaţi-o pe o tavă de servit, împreună cu cartofii noi, ornând totul cu rămurele de rozmarin proaspăt şi cu frunzuliţe de pătrunjel tocat. Acest fel se poate consuma şi rece.
File de porc cu cartofi noi la cuptor
Poftă bună!