Miel cu orez si migdale
PrinteazaO reteta simpla de miel cu orez din: orez, vin rosu, carne de miel tocata, ceapa, ardei, migdale, usturoi, coriandru, scortisoara, foaie de dafin, ulei, sare si piper.
- 300 g orez
- 200 ml vin rosu
- 300 g carne de miel tocata
- 1 ceapa mare
- 1 ardei
- 20 g migdale maruntite
- 3 catei de usturoi
- 50 g masline
- 1 lingurita coriandru macinat
- un praf de scortisoara macinata
- 1 foaie de dafin
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mărunţeşti migdalele, pui cele 3 linguri de ulei în tigaie şi, când e încins, prăjeşti migdalele.
Apoi le scoţi pe un prosop de hârtie ca să absoarbă grăsimea suplimentară, încingi uleiul din tigaie, prăjeşti usturoiul zdrobit şi carnea sărată şi piperată.
Adaugi ceapa mărunţită, ardeiul tăiat fâşii şi orezul, după care le amesteci.
Pui şi foaia de dafin, un praf de scorţişoară, sare şi piper după gust şi torni peste acest amestec 200 ml de vin şi 200 ml de apă.
Laşi să fiarbă acest amestec sub capac, timp de 15 minute.
Adaugi şi măslinele fără sâmburi şi continui fierberea încă 5 minute, fără să amesteci, lei tigaia de pe foc şi laşi orezul sub capac 5 minute, după care adaugi şi coriandrul şi peste orez presari migdalele prăjite.
Miel cu orez si migdale
Poftă bună!