Crema de afine

Printeaza

 

O reteta delicioasa de crema de afine, apa, amidon si zahar.Crema de afine

Ingrediente:

  • 800 g afine
  • 200 ml apă
  • 60 g amidon
  • 80 g zahăr

 

 

Mod de preparare:

Cu o mănuşă pe mână alegi afinele, le speli, le scurgi şi le treci prin sită. Pentru a păstra vita­minele din afine, laşi de-o parte 50 ml suc crud. Restul de zeamă de afine o pui la fiert, împreună cu apa. Când clocoteşte, adaugi zahărul şi amidonul amestecat cu o lingură de apă rece.

Fierbi totul timp de 10 minu­te. După ce s-a răcorit puţin adaugi sucul crud. Apoi răstorni într-o compotieră ume­zită şi pui la rece.

După ce s-a închegat, o aduci deco­rată cu afine deasupra. Pentru decor, dar şi pentru un gust mai bun, poţi adău­ga frişcă.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • crema de afine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.