Tarta cu prune si rom
Printeaza
O reteta delicioasa de tarta cu prune, faina, unt, zahar, oua, rom, praf de copt si vanilie.
Ingrediente:
- 160 g făină
- 150 g unt (margarină)
- 160 g zahăr + 2 linguri pentru deasupra
- 3 ouă
- 1 lingură rom sau coniac
- 20 prune
- 1 praf de copt
- vanilie sau coajă de lămâie rasă
Mod de preparare:
Freci untul cu zahărul, apoi cu gălbenuşurile, puse unul câte unul, până obţii o cremă omogenă şi albicioasă. Adaugi atunci, puţin câte puţin, făina, 1/2 praf de copt, romul şi un pic de sare, iar la urmă, albuşurile bătute spumă.
Torni acesta într-o tavă mare de tartă unsă cu unt sau untdelemn, într-un strat de o grosime egală. Deasupra, aşezi una lângă alta, jumătăţi de prună (fără sâmburi) cu adâncitura în sus.
Le pui zahăr şi le dai la cuptor preîncălzit, cam 1/2 de oră. Trebuie să fie frumos rumenită. Laşi să se răcorească şi tai bucăţi dreptunghiulare sau pătrate.
Pofta buna!