Sufleu de legume
Printeaza
O reteta delicioasa de sufleu de legume din: cartofi, morcovi, conopida, fasole verde, telina, ulei, faina, oua, lapte si smantana.
Ingrediente:
- 1/2 kg cartofi
- 1/2 kg morcovi
- 1/2 conopidă
- 1 mână de fasole verde
- 1 ţelină mică
- 100 ml ulei
- 50 g făină
- 3 ouă
- 1/2 I lapte
- 200 g smântână
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, morcovii şi ţelina, le toci mărunt şi pui să fiarbă bine. Din făină, lapte şi ulei, pregăteşti un sos alb. Amesteci legumele fierte cu sosul şi omogenizezi foarte bine.
Pui totul într-un vas uns cu ulei, torni deasupra ouăle bătute şi pui la cuptor să fiarbă pe baie de aburi. Serveşti sufleul cald, ornat cu smântână.
Pofta buna!