Miel marocan in cuscus

Printeaza

O reteta delicioasa de miel marocan in cuscus din: boia iute, chimion, coriandru, nucsoara, file slab de miel, ulei de masline, vinete, ghimbir si usturoi.

Ingrediente:Miel marocan in cuscus

  • 2 linguri boia iute
  • 1/4 lingură praf chimion
  • 1/4 lingură praf coriandru
  • 1 vârf cuţit nucşoară
  • 120 g file slab de miel – partea de la gât – tăiat bucăţele
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri vinete cubuleţe
  • 1 lingură răzătură de ghimbir proaspăt
  • 1/2 căţel de usturoi zdrobit

 

Mod de preparare:

Amesteci toate condimentele într-un castron, iei bucăţelele de carne şi le trecui prin acest amestec de ierburi, având grijă să fie bine acoperite. Presari peste carne 2 linguri de boia iute, laşi puţin să absoarbă mai bine amestecul de condimente, încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti carnea.

Adaugi bucăţelele de vinete, ames­teci şi prăjeşti în continuare, timp de 2 minute. Pui apoi ghimbirul şi usturoiul şi mai laşi tigaia pe foc timp de 1 minut. Adaugi roşiile tăiate, acoperi cu un capac şi laşi pe foc 1 oră, până se înmoaie carnea.

Pui cuşcuşul într-un castron şi torni apă fiartă deasupra. Laşi să stea aşa 5 minute, până când se absoarbe toată apa. dju ajutorul unei furculiţe desfaci cuşcuşul şi îl ames­teci cu carnea.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.