Miel marocan in cuscus
PrinteazaO reteta delicioasa de miel marocan in cuscus din: boia iute, chimion, coriandru, nucsoara, file slab de miel, ulei de masline, vinete, ghimbir si usturoi.
- 2 linguri boia iute
- 1/4 lingură praf chimion
- 1/4 lingură praf coriandru
- 1 vârf cuţit nucşoară
- 120 g file slab de miel – partea de la gât – tăiat bucăţele
- 1 lingură ulei de măsline
- 2 linguri vinete cubuleţe
- 1 lingură răzătură de ghimbir proaspăt
- 1/2 căţel de usturoi zdrobit
Mod de preparare:
Amesteci toate condimentele într-un castron, iei bucăţelele de carne şi le trecui prin acest amestec de ierburi, având grijă să fie bine acoperite. Presari peste carne 2 linguri de boia iute, laşi puţin să absoarbă mai bine amestecul de condimente, încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti carnea.
Adaugi bucăţelele de vinete, amesteci şi prăjeşti în continuare, timp de 2 minute. Pui apoi ghimbirul şi usturoiul şi mai laşi tigaia pe foc timp de 1 minut. Adaugi roşiile tăiate, acoperi cu un capac şi laşi pe foc 1 oră, până se înmoaie carnea.
Pui cuşcuşul într-un castron şi torni apă fiartă deasupra. Laşi să stea aşa 5 minute, până când se absoarbe toată apa. dju ajutorul unei furculiţe desfaci cuşcuşul şi îl amesteci cu carnea.
Poftă bună!