Friptura de vita in sos de unt din: vita, ulei, sare, piper, otet, piper, dafin, ceapa, tarhon, ou, unt, piper alb. Ingrediente: 4 fripturi de vita de cate 225g 1 lingura ulei sare și piper negru măcinat Ingrediente pentru sos: 6 linguri otet 12 boabe de piper negru 2 frunze de dafin 2 cepe mici, […]
Friptura cu sos barbecue
PrinteazaO reteta simpla de friptura cu sos barbecue din: antricoate de miel sau vita, ulei de floarea soarelui, ceapa, ketchup de rosii, sos worcestershire, muscovado si otet de vin rosu.
- 4 antricoate de miel (sau de vită, dacă preferaţi)
- 1 lingură de ulei de floarea-soarelui, plus o cantitate mică pentru prăjit
- 1 ceapă, tăiată mărunt
- 150 ml ketchup de roşii
- 3 linguri de sos Worcestershire
- 2 linguri de zahăr muscovado light
- 2 linguri oţet de vin roşu
Mod de preparare:
Se asezonează antricoatele pe ambele părţi şi se ung cu puţin ulei.
Pentru sos, se încălzeşte uleiul rămas într-o tigaie, apoi se adaugă ceapa şi se prăjeşte 5 minute până se înmoaie şi se caramelizează uşor
Se adaugă ingredientele rămase şi se ţin pe foc încă 5 minute.
Antricoatele se ţin pe grătar 3-4 minute pe fiecare parte, după gust.
Se servesc cu sosul pregătit.
Friptura cu sos barbecue
Poftă bună!
poate iti place si:
Friptura de vita in sos de merisoare
Friptura de vita in sos de merisoare din: ulei, friptura de vita, sare, piper, ceapa, morcov, telina, merisoare, cimbru, vin, zahar, seminte de mustar. Ingrediente: 1-2 linguri ulei de măsline 2 kg friptură de vita 1 linguriță sare 1 linguriță piper 1 ceapa rosie 1 morcov 1 telina 4 cesti merisoare 2 linguri de […]
Pofta buna!