Budinca de legume cu carne
Printeaza
O reteta gustoasa de budinca de legume, carne de vita, morcovi, telina, cartofi, ceapa, dovlecel, rosii, ardei gras, oua, smantana si cascaval.
- 300 g carne vită
- 3-4 morcovi
- 1/2 ţelină potrivită
- 250 g cartofi
- 2 cepe
- 1 dovlecel
- 3-4 roşii
- 2-3 ardei graşi
- 3 ouă
- 1 lingură smântână
- 100 g caşcaval ras sau brânză
Mod de preparare:
Pui la fiert carnea de vită, spumezi, adaugi morcovii şi ţelina şi apoi cartofii. După fierbere, le tai mărunt.Separat căleşti ceapa împreună cu dovlecelul cubuleţe, roşiile şi ardeii graşi tăiaţi mărunt.
Amesteci toate ingredientele şi le torni într-un vas, uns cu ulei şi tapetat cu pesmet. Dai la cuptor.
Când e aproape gata, scoţi din cuptor şi pui deasupra un amestec făcut din ouă, 1 lingură smântână şi puţin caşcaval ras.
Poftă bună!