Sabusca de cartofi si pastai
Printeaza
O reteta delicioasa de sabusca de cartofi, pastai, ceapa, morcovi, radacina de patrunjel, iaurt, patrunjel si sare.
Ingrediente:
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 5 cartofi
- 1 pumn păstăi
- 1 cană iaurt
- pătrunjel
- sare
Mod de preparare:
Cureţi legumele şi le speli. Ceapa şi rădăcinoasele tocate le căleşti în puţin ulei, adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi păstă- ile bucăţi.Adaugi puţină apă cât să le cuprindă şi laşi să fiarbă 20-30 minute. Când cartofii şi păstăile sunt fierte, adaugi zerul de lapte sau chişleagul sau iaurtul.
Mai dai în câteva clocote, adaugi sare şi verdeaţă tocată mărunt.Zerul, îl poţi obţine din 2 I de lapte pe care îl pui la prins.
Sărbuşca fierbinte o serveşti cu mămăligă rece, iar sârbuşca rece cu mămăligă caldă.
Pofta buna!