Galuste delicioase cu prune
Printeaza
O reteta delicioasa de galuste cu prune, cartofi, faina, zahar, zahar pudra, ulei, ou, zahar vanilat si sare.
- 1/2 kg cartofi
- 150 g făină (6 linguri)
- 750 g prune
- 2 linguri zahăr tos
- 300 g pesmet
- 6 linguri zahăr pudră
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 4 linguri ulei
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Fierbi cartofii întregi, îi scurgi de apă şi îi laşi la răcit, după care îi cureţi de coajă şi îi dai pe răzătoa- rea mare sau prin maşina de tocat carne. Adaugi făina, sare şi oul şi frămânţi. Laşi aluatul la rece pentru 15 minute, timp în care scoţi sâmburii din prune şi le laşi să se scurgă de zeamă.
Umpli prunele cu zahăr, apoi strângi cele două jumătăţi. întinzi foaia, o tai şi aşezi pruna în aluat, ca să formezi o găluşcă. Găluştele le pui la fiert în apă clocotită cu sare. Când se ridică la suprafaţa apei înseamnă că sunt fierte.
Le scoţi din apă, le laşi să se scurgă şi apoi le tăvăleşti prin pesmet rumenit în ulei. Presari zahăr pudră şi vanilie. Cui îi place, poate adăuga şi scorţişoară.
Poftă bună!