Budinca de gris

Printeaza

 

O reteta simpla si gustoasa de budinca de gris, lapte, zahar, unt, oua, zahar vanilat si geBudinca de grism.

 

Ingrediente: 

  • 200 g lapte
  • 40 g griş
  • 60 g zahăr
  • 20 g unt
  • 2 ouă
  • 1/4 pachet zahăr vanilat
  • 50 gem mai acrişor

 

Mod de preparare:

Pui laptele la fiert şi când clocoteşte, torni grişul sub formă de ploaie şi laşi să fiarbă 15-20 minute. Laşi să se răcească. Freci bine untul cu zahărul şi gălbenuşurile, apoi adaugi încet grişul răcit şi ames­teci bine.

Adaugi zahărul vanilat şi albuşurile de ouă, bătute spumă, şi amesteci încet. Torni compoziţia într- o formă dată cu făină (neun­să). Aşezi forma în alt vas cu apă fierbinte şi dai 30 de minute la cuptor. Coci la foc potrivit.

Poţi fierbe budinca şi pe aragaz, în baie de apă. In acest caz, ungi forma cu unt sau ulei şi tapetezi cu făină. La nevoie poţi prepara budinca cu 100 g lapte şi 100 g apă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.