Stufat clasic de miel
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de stufat clasic de miel din: carne de miel, ceapa uscata, ceapa verde, usturoi verde, marar verde, piper, faina, ulei si apa calduta. Stufatul de miel este unul dintre felurile de mâncare pregătite cu ocazia Sărbătorilor Pascale.
- 2,5 kg carne de miel
- 100 g ceapă uscată
- 1,1 kg ceapă verde
- 1,3 kg usturoi verde
- 5 legături mărar verde
- piper boabe
- 10 g făină
- 250 ml ulei
- 100 ml apă călduţă
Mod de preparare:
Porţionezi carnea în circa 20 de bucăţi. Cureţi ceapa uscată şi o tai mărunt. Căleşti carnea împreună cu ceapa în ulei într-o cratiiţă încăpătoare.
Peste carne şi ceapă, pui pe rând, la călilt, usturoiul verde curăţat şi tăiat bucăţi de 3 cm lungime, ceapa verde, inclusiv cozile, tot în bucăţi de 3 cm lungime.
Desfaci făina cu puţină apă rece şi torni amestecul deasupra. Potriveşti la gust de sare, piper şi pui mărarul tocat, potrivit de mărunt.
Mai adaugi 100 ml apă călduţă şi introduci cratiţa acoperită la cuptor, circa 40 de minute.
Serveşti stufatul cald, cu puţină smântână rece pe deasupra, dacă preferi un gust mai rafinat al mâncării.
Stufat clasic de miel
Poftă bună!