Tocana usoara
PrinteazaO reteta simpla de tocana usoara din: carnati, carnaciori, usturoi, carne de porc, varza, telina, morcov, ceapa, vin alb sec, supa de carne, unt, sare si piper.
- 150 g cârnaţi
- 150 g cârnăciori
- 2 căţei de usturoi
- 600 g carne de porc
- 1 varză
- 1 tulpină de ţelină
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1/2pahar de vin alb sec
- 1 l de supă de carne
- 40 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi varza aruncând frunzele externe mai groase şi cotorul, tocaţi-o fâşiuţe şi spălaţi-o sub jet de apă după ce aţi pus-o într-o sită. Scurgeţi-o bine.
Degresaţi cârnaţii şi cârnăciorii înţepându-i cu o furculiţă şi aruncându-i pentru câteva minute în apă clocotită; scurgeţi-i şi tăiaţi-i bucăţi. Curăţaţi ţelina, morcovul şi ceapa, tăiaţi-le bucăţele şi puneţi-le într-o tigaie cu unt să se călească la foc potrivit 10 minute.
Adăugaţi bucăţelele de carne de porc şi bucăţile de cârnaţi şi cârnăciori, rumeniţi-le puţin şi stropiţi totul cu vin alb, lăsându-l apoi să se evapore la foc iute.
Puneţi deasupra şi varza, acoperiţi cu supa caldă şi dregeţi cu sare şi cu piper. Amestecaţi şi, când începe să fiarbă, daţi focul mic şi lăsaţi să fiarbă circa 1 oră. Dacă e nevoie, mai adăugaţi puţină apă caldă: tocana trebuie să rămână destul de zemoasă. Aduceţi la masă foarte fierbinte.
Tocana usoara
Poftă bună!