Reteta zilei: Friptura clasica de miel

Printeaza

O reteta delicioasa de friptura clasica de miel din: carne de miel, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, boia, mustar, vin rosu, apa, ulei si rozmarin.

Friptura clasica de miel

Ingrediente:

  • 1 kg carne de miel
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 cepe rosii
  • sare
  • piper
  • boia
  • mustar
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 pahar apa
  • ulei
  • rozmarin

 

Mod de preparare:

Jai carnea de miel în bucăţi potrivite, o speli şi o laşi să se scurgă de apă. Prepari un sos din 3-4 linguri de muştar, boia, 1 pahar de vin roşu, 1 pahar apă, sare, piper, rozmarin şi puţin ulei.

Friptura_clasica_de_miel

Dai carnea prin sos, o aşezi  în tavă, pui usturoiul şi 3-4 cepe roşii sau albe (tăiate în patru) printre bucăţile de carne.

Friptura_clasica_de_miel_02

Acoperi tava cu hârtie pergament şi o dai la cuptor pentru 2 ore.

Friptura_clasica_de_miel_03

Friptura clasica de miel

Friptura clasica de miel

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.