Reteta zilei: Friptura clasica de miel
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura clasica de miel din: carne de miel, usturoi, ceapa rosie, sare, piper, boia, mustar, vin rosu, apa, ulei si rozmarin.
Ingrediente:
- 1 kg carne de miel
- 3-4 catei de usturoi
- 3-4 cepe rosii
- sare
- piper
- boia
- mustar
- 1 pahar vin rosu
- 1 pahar apa
- ulei
- rozmarin
Mod de preparare:
Jai carnea de miel în bucăţi potrivite, o speli şi o laşi să se scurgă de apă. Prepari un sos din 3-4 linguri de muştar, boia, 1 pahar de vin roşu, 1 pahar apă, sare, piper, rozmarin şi puţin ulei.
Dai carnea prin sos, o aşezi în tavă, pui usturoiul şi 3-4 cepe roşii sau albe (tăiate în patru) printre bucăţile de carne.
Acoperi tava cu hârtie pergament şi o dai la cuptor pentru 2 ore.
Friptura clasica de miel
Poftă bună!