Ficat de vitel cu sos
PrinteazaO reteta simpla si gustoasa de ficat de vitel cu sos din: ficat de vitel, ulei, faina, rosii, foi de dafin, otet din vin, sare, piper si lapte.
- 1 kg ficat de viţel
- 1 ceşcuţă ulei
- 2 linguri faină
- 6 roşii
- 2 foi dafin
- 3 linguriţe oţet din vin
- sare şi piper, după gust
- lapte
Mod de preparare:
Ficatul se spală bine, se curăţă de pieliţe şi se taie cubuleţe. Se trece prin făină, se prăjeşte în ulei bine încins şi se lasă să se scurgă într-o sită, la cald. In uleiul în care s-a preparat ficatul, se pune faina dizîolvată în lapte rece.
Se amestecă uşor şi imediat se adaugă oţetul, foile de dafin şi roşiile, trecutc prin sită. Se sărează şi se piperează, se amestecă şi se lasă pe foc mic până ce începe să se îngroaşe. Se adaugă bucăţelele de ficat, amestecând uşor până ce sosul capătă consistenţă. Se serveşte cald.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ficat de vitel cu sos