Ruladă de vanilie
PrinteazaRuladă de vanilie
Ingrediente:
pentru blat:
- 125 g făină
- 125 g zahăr
- 5 ouă
- un plic cu zahăr vanilinat
pentru cremă:
- 300 g unt
- 100′ g zahăr pudră
- 100 ml lapte
- două batoane de vanilie
- 3 linguri de miere
Mod de preparare:
Gălbenuşurile se freacă împreună cu 100 g zahăr şi se adaugă albuşurile bătute cu restul de zahăr. Se toarnă treptat făina şi zahărul vanilinat.
Compoziţia se coace într-o tavă tapetă cu hârtie de copt unsă cu ulei. Blatul pentru ruladă se răstoarnă pe un şervet, se desprinde de pe hârtie şi se rulează. Se lasă până când se răceşte.
Pentru crema de vanilie se amestecă la bain-marie untul şi zahărul până se omogenizează. Se adaugă vanilia fiartă în lapte şi mierea. Cu această compoziţie se umple rulada, se rulează şi se lasă la rece.
Ruladă de vanilie
Pofta buna!