Ciorba de miel cu verdeturi si suc de rosii
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de ciorba de miel cu verdeturi din: coaste de miel, ceapa, bors, morcov, taitei, ou, cartofi, suc de rosii, telina, leustean, sare si putin patrunjel.
- 1 kg coaste de miel
- 2 cepe
- 1 l borş
- 1 morcov mare
- 2 cuburi de tăiţei
- 1 ou
- 2 cartofi
- 1 ceşcuţă de suc de roşii
- 1/2 ţelină
- 1 legătură mare de leuştean
- sare
- puţin pătrunjel
Mod de preparare:
Coastele de miel, bine spălate, le pui la fiert în apa cu sare şi iei spuma când începe să dea în clocot. Cureţi legumele, le tai după preferinţă şi le adaugi peste carne. Le laşi să fiarbă împreună.
Când carnea este aproape fiartă, adaugi sucul de roşii şi mai laşi să fiarbă timp de 10 minute, la foc mic. Baţi oul şi îl adaugi în ciorbă, împreună cu tăiţeii, leuşteanul şi pătrunjelul tocat mărunt. Separat,
dai borşul în fiert şi apoi îl pui în oala cu carne şi opreşti focul după 2-5 minute. Dacă doreşti, poţi servi ciorba şi cu smântână.
Ciorba de miel cu verdeturi
Poftă bună!