Drob clasic de miel
PrinteazaO reteta de drob clasic de miel din: organe si prapure de miel, ceapa, ceapa verde, marar, patrunjel, oua, ulei, piper si sare.
- 1,5 kg organe şi prapure de miel
- 4 cepe medii
- 6 legături ceapă verde (circa 300 g)
- 1 legătură mărar
- 1 legătură pătrunjel
- 3 ouă
- 8 linguri ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Speli măruntaiele de miel şi prapurele, iar acesta din urmă îl ţii le rece timp de 30-40 de minute. Cureţi ceapa şi verdeţurile, le speli şi le tai mărunt. Pui măruntaiele la fiert în apă clocotită cu sare, îndepărtând spuma.
Laşi să se răcească şi toci măruntaiele bucăţi, apoi le înăbuşi împreună cu ceapa,, în 4 linguri de ulei. Când s- au răcit, toci toată compoziţia în maşina de tocat şi o amesteci cu ouăle bătute, cu puţină sare, piper şi verdeaţă tocată fin.
Cu această compoziţie umpli prapurele, îl împătureşti şi îl aşezi în tavă cu restul de ulei. Apoi îl frigi în cuptor la temperatură moderată, circa 25 de minute. îl laşi să se mai răcească, îl porţionezi şi îl serveşti.
Drob clasic de miel
Poftă bună!
Incoming search terms:
- drob de miel reteta clasica