Drob de miel in aluat
PrinteazaO reteta de drob de miel in aluat din: maruntaie de miel, faina, oua, ulei, ceapa verde, verdeata, miez de franzela, lapte, sare si piper.
- 1,5 kg măruntaie de miel
- 400 g făină
- 5 ouă
- 250 ml ulei
- 2 legături de ceapă verde
- 2 legături verdeaţă
- miezul de la o franzelă
- 100 ml lapte
- sare
- piper
Mod de preparare:
Din făină şi 1 ou pregăteşti un aluat fraged pe care îl întinzi într-o foaie subţire. Fierbi măruntaiele şi le dai prin maşina de tocat, apoi le amesteci cu ouăle rămase, ceapa şi verdeaţa tocată mărunt şi cu miezul de franzelă înmuiat în lapte şi stors.
Aşezi compoziţia pe mijlocul foii, o rulezi şi o dai la cuptor, la foc potrivit, într- o tavă unsă cu ulei, până se rumeneşte.
Ca drobul să arate mai bine feliat, poţi adăuga în compoziţie, înainte de a o pune în cuptor, 1-2 ouă întregi, fierte tari.
Poftă bună!