Ciorba clasica de miel
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba clasica de miel din: carne de miel, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ceapa verde, untura, orez, tarhon, smantana, galbenusuri, faina, patrunjel, piper, sare si otet.
- 400 g carne de miel
- 1 ceapa medie
- 2 morcovi medii
- 1 telina mica
- 1 pastarnac mic
- 1 legatura ceapa verde
- 1 lingura untura
- 1/3 pahar de orez
- 1 legatura de tarhon sau o lingura de tarhon in otet
- 1/2 lingura smantana
- 2 galbenusuri
- 1 lingura faina
- 1/2 legatura patrunjel
- 7-8 boabe de piper negru
- sare dupa gust
- 2 linguri de otet sau dupa gust
Mod de preparare:
Carnea se porţionează şi se opăreşte în apă clocotită, apoi se pune la fiert în apă rece. Se curăţă şi se taie felii zarzavatul, iar după ce carnea a fost spumată, se introduce în aceeaşi apă împreună cu orezul, sarea şi boabele de piper.
Se fierbe la foc mic, timp de 25-30 de minute, apoi se adaugă tarhonul şi ceapa verde, tocate. Se adaugă oţetul, după care se bat gălbenuşurile cu smântână, se opreşte focul şi se drege ciorba.
La urmă, se presara patrunjel tocat.
Ciorba clasica de miel
Poftă bună!
A iesit buna ciorba de miel?