Frigarui de porc si legume
PrinteazaO reteta de frigarui de porc si legume din: muschi de porc, carnati, ardei gras galben, vanata, rosii cherry, salvie, rozmarin, patrunjel, lamaie, salata, ulei extravirgin de masline, sare si piper.
- 250 g muşchi de porc, bucată întreagă
- 250 g cârnaţi
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras galben
- 1 vânătă mică
- 12 roşii cherry
- 1 rămurică de salvie
- 1 rămurică de rozmarin
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 lămâie
- 50 g salată creaţă
- 6 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spălaţi legumele bine, în jet de apă rece. Tăiaţi vânătă cubuleţe. Retezaţi coada dovlecelului, apoi feliaţi-l subţire pe lungime. Scoateţi seminţele şi nervurile albe din ardeiul gras şi tăiaţi-l bucăţi cu latura cam de 2 cm. Spălaţi şi tocaţi mărunt patru frunze de salvie, acele de rozmarin şi pătrunjelul.
Tăiaţi muşchiul de porc cuburi cu latura de 2 cm, iar cârnatul rondele; puneţi cele două cărnuri într-un castron împreună cu legumele pregătite anterior şi cu roşiile cherry. Peste toate presăraţi amestecul de ierburi aromatice şi stropiţi cu ulei de măsline. Dregeţi cu piper negru proaspăt măcinat şi cu puţină sare. Amestecaţi bine şi băgaţi castronul în frigider, acoperit cu o peliculă transparentă, cel puţin 2 ore.
Luaţi bucăţile de carne şi legumele şi înfigeţi-le alternativ pe’frigărui de lemn sau de metal. Frigeţi frigăruile pe un grătar foarte încins, întorcându-le de mai multe ori: trebuie să prindă culoare şi să fie rumenite bine.
Aşezaţi frigăruile două câte două pe platouri ovale; serviţi-le fierbinţi cu garnitură de felii de lămâie, mănunchiuri de salată creaţă bine spălată şi câteva frunze de salvie.
Frigarui de porc si legume
Poftă bună!