Vitel rece cu mirodenii

Printeaza

O reteta de vitel rece cu mirodenii din: vitel, morcov, praf de scortisoara, nucsoara, cuisoare, lamaii, arahide, ulei extravirgin de masline, boia de ardei iute, sare.

Ingrediente:Vitel rece cu mirodenii

  • 500 g capac de viţel, tăiat feliuţe
  • 150 g morcov
  • Vz linguriţă de praf de scorţişoară
  • 1/2 linguriţă de praf de ghimbir
  • nucşoară
  • 3 cuişoare
  • 3 lămâi verzi
  • 40 g arahide sărate, prăjite
  • 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • boia de ardei iute
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi morcovii, curăţaţi-i şi tăiaţi-i julien; spălaţi lămâile verzi (lime) şi stoarceţi două, tăind-o pe a treia felii.

Tăiaţi fâşiuţe bucăţile de carne de viţel şi puneţi-le să se rumenească 4 minute într-o tigaie cu ulei extravirgin de măsline, amestecând des. Adăugaţi scorţişoara, ghimbirul, nucşoara proaspăt rasă şi cui- şoarele. Amestecaţi totul şi căliţi carnea 1 minut, la foc potrivit, ca să prindă gust.

Turnaţi în tigaie sucul lămâilor verzi, dregeţi cu sare şi cu piper, după care mai lăsaţi 1 minut să se pătrundă.

Adăugaţi la fâşiuţele de carne feliile de lămâie verde, morcovul tăiat julien şi ara- hidele sărate; fierbeţi încă 5 minute pe foc, amestecând des. Stingeţi focul şi lăsaţi să se răcească. Serviţi viţelul la temperatura camerei, după ce l-aţi pus pe farfurii.

Vitel rece cu mirodenii

Vitel rece cu mirodenii

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.