Vitel rece cu mirodenii
PrinteazaO reteta de vitel rece cu mirodenii din: vitel, morcov, praf de scortisoara, nucsoara, cuisoare, lamaii, arahide, ulei extravirgin de masline, boia de ardei iute, sare.
- 500 g capac de viţel, tăiat feliuţe
- 150 g morcov
- Vz linguriţă de praf de scorţişoară
- 1/2 linguriţă de praf de ghimbir
- nucşoară
- 3 cuişoare
- 3 lămâi verzi
- 40 g arahide sărate, prăjite
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- boia de ardei iute
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi morcovii, curăţaţi-i şi tăiaţi-i julien; spălaţi lămâile verzi (lime) şi stoarceţi două, tăind-o pe a treia felii.
Tăiaţi fâşiuţe bucăţile de carne de viţel şi puneţi-le să se rumenească 4 minute într-o tigaie cu ulei extravirgin de măsline, amestecând des. Adăugaţi scorţişoara, ghimbirul, nucşoara proaspăt rasă şi cui- şoarele. Amestecaţi totul şi căliţi carnea 1 minut, la foc potrivit, ca să prindă gust.
Turnaţi în tigaie sucul lămâilor verzi, dregeţi cu sare şi cu piper, după care mai lăsaţi 1 minut să se pătrundă.
Adăugaţi la fâşiuţele de carne feliile de lămâie verde, morcovul tăiat julien şi ara- hidele sărate; fierbeţi încă 5 minute pe foc, amestecând des. Stingeţi focul şi lăsaţi să se răcească. Serviţi viţelul la temperatura camerei, după ce l-aţi pus pe farfurii.
Vitel rece cu mirodenii
Poftă bună!