Chiftele albe cu rosii cherry
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele albe cu rosii cherry din: pulap de vitel, piept de pui, miez de paine, rosii cherry, ou, busuioc, nucsoara, smantana, faina, unt, ulei extravirgin de masline si sare.
- 150 g pulpă de viţel, tocată
- 150 g piept de pui tocat
- 80 g cârnaţi
- 50 g miez de pâine
- 10 roşii cherry
- 1 ou
- 2 fire de busuioc
- nucşoară
- 3 linguri de smântână
- 4 linguri de făină
- 30 g unt
- 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecaţi carnea tocată mărunt cu cârnaţii sfărâmaţi. Frământaţi totul cu mâinile până obţineţi o compoziţie omogenă. După ce aţi cufundat miezul de pâine 10 minute într-o cană cu apă, scoate- ţi-l, stoarceţi-l şi puneţi-l într-un castronel; adăugaţi două linguri de smântână, praf de nucşoară şi un vârf de cuţit de sare.
Amestecaţi bine şi turnaţi compoziţia peste carnea tocată. Sparge-ţi oul şi adăugaţi-l şi pe acesta, amestecând energic, ca să prindă gust totul. Luaţi cantităţi mici din compoziţie, faceţi chiftele puţin turtite şi daţi-le uşor prin făină.
într-o tigaie mare, încingeţi ulei extravirgin de măsline şi unt; prăjiţi chiftelele la foc destul de iute. Când prind o crustă aurie, daţi focul mai mic. Adăugaţi în tigaie smântână rămasă şi patru roşii cherry spălate în prealabil, zdrobindu-le cu o furculiţă.
Dregeţi cu sare şi lăsaţi să fiarbă circa 15 minute la foc’ potrivit, întorcând chiftelele din când în când. Desprindeţi uşor frunzele de pe firele de busuioc, spălaţi-le, păstraţi deoparte câteva întregi şi pe celelalte mărunţiţi-le, pentru a le adăuga în tigaie cu 3 minute înainte să stingeţi focul.
Serviţi chiftelele foarte fierbinţi, ornând fiecare farfurie cu roşiile cherry rămase, tăiate felii, şi cu câteva frunze de busuioc.
Chiftele albe cu rosii cherry
Poftă bună!