Tort umplut cu gem de corcoduse
PrinteazaO reteta delicioasa de tort umplut cu gem de corcoduse, oua, zahar, faina, praf de copt si
frisca.
- 6 ouă
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
- 1 praf copt
- 1 borcan gem corcoduşe
- 250 g frişcă
- fructe pentru decor
- 200 g frişcă pentru sirop
- gem de corcoduse
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă, adaugi zahărul, gălbenuşurile şi făina amestecată cu praful de copt. Coci blatul la foc potrivit într-o tavă rotundă. După ce s-a răcit, îl secţionezi şi îl însiropezi cu apă fiartă amestecată cu zahăr.
Montezi tortul aşa: întinzi gemul de corcoduşe între cele două blaturi, după care îl îmbraci în frişcă. Ornezi cu corcoduşe trecute prin zahăr ars.
Pofta buna!