Frigarui crocante aromate

Printeaza

O reteta delicioasa de frigarui crocante aromate din: piept de pui, pulpa de vitel, seminte de susan, patrunjel, menta, ceapa alba, ghimbir, curry, boia de ardei iute, pesmet, suc de morcovi, lime, marar, maghiran, ulei extravirgin de masline, sare si piper.

Ingrediente:Frigarui crocante aromate

  • 300 g piept de pui, tocat
  • 150 g pulpă de viţel, tocată
  • 40 g seminţe de susan
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2 fire de mentă
  • 1 ceapă albă
  • 2 cm rădăcină de ghimbir proaspăt
  • 1 lingură de curry
  • 1 lingură de boia de ardei iute
  • 1 lingură de pesmet
  • 1/2 lingură de suc de morcov
  • 3 lămâi verzi (lime) netratate
  • 2 fire de mărar
  • 3 fire de maghiran
  • 1 pahar de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cufundaţi câteva ore în apă şaisprezece frigărui de lemn, ca să se umezească bine şi să nu se ardă în cuptor. Prăjiţi seminţele de susan la foc iute, într-o crăticioară de teflon, şi răsfiraţi-le pe o bucată de hârtie de copt pe masa din bucătărie. Spălaţi, scurgeţi şi tocaţi pătrunjelul şi menta. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi radeţi ghimbirul.

Intr-un castron, amestecaţi cărnurile tocate mărunt, apoi adăugaţi tocătura de pătrunjel, mentă şi ceapă, ghimbirul ras, curry, boiaua, pesmetul, o lingură de ulei extravirgin de măsline şi un praf de sare.

Amestecaţi bine totul, frământând cu mâinile. Faceţi chifteiuţe alungite şi înfigeţi-le ulterior pe frigăruile de lemn. Treceţi frigăruile de carne prin susan, puneţi-le într-o tavă tapetată cu hârtie de cuptor şi băgaţi-le în cuptorul încălzit în prealabil la 190°C , timp de 20 de minute.

Intre timp pregătiţi sosul de garnitură: bateţi uleiul rămas, sucijj de morcov, sucul de lămâie verde, un vârf de cuţit de sare şi unul de piper. Mărunţiţi împreună coaja a două lămâi verzi, mărarul şi maghiranul, şi ames­tecaţi bine totul. Aduceţi la masă preparatul oferind fiecărui mesean un castronel cu sos în care să înmoaie frigăruile.

Frigarui crocante aromate

Frigarui crocante aromate

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.