Tarta cu branza de vaci si nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu branza de vaci si nuci, oua, lapte, ulei, zahar, praf de copt, zahar vanilat, faina, lamaie, margarina, zahar pudra si apa minerala.
- 3 ouă
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 15 linguri zahăr
- 2 prafuri de copt
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 pahare făină
- 1 lămâie
- 1 pahar apă minerală
- 500 g brânză de vaci
- 100 g nuci nemăcinate
- 2-3 linguri zahăr pudră
- margarină pentru uns tava
Mod de preparare:
Separi ouăle şi baţi gălbenuşurile cu zahărul, vanilia şi praful de copt, iar albuşul îl pui deoparte. După ce le-ai bătut bine, adaugi laptele, după care uleiul, apa minerală, zeama de lămâie şi la urmă adaugi făina.
Compoziţia trebuie să fie mai groasă decât cea de clătite. Ungi tava cu margarină, presari puţină făină şi pui compoziţia, dar nu toată, mai laşi puţină, pe aceea o amesteci cu cacao. Torni peste cealaltă compoziţie.
Amesteci brânza de vaci cu zahărul pudră şi iei cu o linguriţă şi pui deasupra, peste tot. Rupi nucile în bucăţi mici şi le presari peste blat. Dai tava la copt pentru 20 de minute.
Pofta buna!