Rulada de porc cu omleta
PrinteazaRulada de porc cu omleta, muschi de porc, sunca afumata, ciuperci, oua, cascaval, usturoi, rozmarin, vin alb sec, ulei, sare si piper.
Ingrediente:
- 800 g muşchi porc
- 100 g şuncă afumată
- 200 g ciuperci
- 2 ouă
- 1 lingură caşcaval ras
- 1 căţel usturoi
- rozmarin măcinat
- vin alb sec
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Rulada de porc cu omleta: Carnea o speli, o scurgi, o tai pe lungime, astfel încât să obţii o felie de carne care se poate rula.
Baţi cu ciocanul de şniţele, apoi condimentezi şi laşi deoparte.
Baţi ouăle, adaugi caşcavalul ras, apoi sărezi, piperezi şi o prăjeşti în puţin ulei, la fel ca o omletă.
Separat, amesteci ciupercile şi usturoiul, le căleşti în puţin ulei la focmic. Incingi cuptorul.
Pe felia de carne aşezi uniform feljile de şuncă afumată, omleta şi ciupercile, apoi rulezi şi o legi cu o sfoară în spirală.
Presari sare, piper, rozmarin, o ungi cu ulei şi stropeşti cu vin alb.
Dai la cuptor aproximativ o oră, iar înainte de a fi gata tai sfoara şi o scoţi.
Tai felii şi o serveşti caldă, ornată cu ciuperci şi pătrunjel verde.
Pofta buna!