Pizza cu jambon
PrinteazaPizza cu jambon
Pentru aluat:
- 1/2 cub drojdie
- 1 vârf de cuţit zahăr
- 500 g făină
- 5 linguri ulei
- 1 linguriţă de sare.
- în plus:
- 4 file sardine
- 100 g măsline negre
- 4 inimi de anghinare (cutie)
- 100 g jambon de Parma
- 125 g ciuperci champignons
- 500 g roşii pasate (cutie)
- sare
- piper
- 2 mozarella (a 125 g)
Mod de preparare:
Amestecaţi drojdia cu 200 ml apă călduţă şi zahăr. Adăugaţi 2 linguri făină şi lăsaţi coca să crească circa 20 de minute. Adăugaţi şi frământaţi făina, uleiul şi sarea şi lăsaţi aluatul să se liniştească circa 30 de minute.
Spălaţi peştele, uscaţi-l şi tăiaţi-l mărunt. Scurgeţi măslinele şi anghinarea şi, eventual, tăiaţi-le mărunt. Tăiaţi jambonul fâşii, iar ciupercile rondele.
Incingeţi cuptorul la 220°C. Tăiaţi aluatul în patru bucăţi, frământaţi-le, întindeţi-le pe o suprafaţă presărată cu făină şi aşezaţi-le în câte o tavă de pizza (0,20 cm), apoi presaţi-le uşor.
Intindeţi roşiile peste cele 4 pizza, condimentaţi-le şi aşezaţi toppingul. Scurgeţi brânza, tăiaţi-o cuburi, presăraţi-o peste cele 4 pizza şi coaceţi-le 15-20 de minute.
Pizza cu jambon
Pofta buna!