Cartofi umpluţi cu zarzavat călit
PrinteazaCartofi umpluţi cu zarzavat călit din: cartofi, rosii, varza, morcovi, radacina de patrunjel, ulei, marar, patrunjel, busuioc, sare.
- 8-10 cartofi mijlocii
- 3-4 roşii
- o jumătate de varză
- doi morcovi
- o rădăcină de pătrunjel
- 4 linguri cu ulei
- mărar şi pătrunjel frunze
- o creangă de busuioc
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală şi se toacă varza, morcovii şi pătrunjelul, se dau pe răzătoarea mare, se călesc împreună 10 minute în ulei fierbinte. Când s-au înmuiat se adaugă două roşii descojite şi tăiate felii subţiri şi se lasă vasul pe foc până când legumele nu mai au sos.
Cartofii se spală, se fierb în coajă 20 de minute, se scot şi se curăţă cât sunt calzi, apoi se golesc de miez. Miezul bine fărâmiţat se amestecă omogen cu legumele călite. Compoziţia se sărează şi se piperează, apoi se umplu cartofii cu restul de umplutură.
Se umple forma cu apă caldă, se presară busuioc peste cartofi şi se pune în cuptor pentru trei sferturi de oră. Cartofii se servesc calzi, cu verdeaţă tocată deasupra şi cu salată de sezon.
Pofta buna!