Sarmale de zarzavat

Printeaza

O reteta gustoasa de sarmale de zarzavat din: morcovi, telina, varza, ou, smantana, orez, margarina, faina, zeama de legume, sare si piper.

Ingrediente: Sarmale de zarzavat

  • 3 morcovi
  • 1 ţelină potrivită
  • 1 varză mică
  • l ou
  • 2-3 linguri smântână
  • 1 ceaşcă mică orez
  • 30 g margarina
  • 1 lingură făină
  • zeamă de legume
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Fierbi căpăţâna de varză în apă săra­tă până este pe jumătate gata. Desfaci foile una câte una, îndepărtându-le cotorul. Morcovii şi ţelina le fierbi, tai cubuleţe şi le înăbuşi cu puţină smântână şi zeama de legume. Amesteci cu orezul fiert, oul, verdeaţa tocată şi puţină margarină.

Condimentezi după gust. Pe foile de varză pregă­tite pui umplutura. Răsuceşti şi aşezi sarmalele într-o crăiţă. Deasupra torni sosul preparat din smântână slabă, făină şi zeamă în care au fiert legume­le şi le dai la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.