Salata albaneza

Printeaza

O reteta delicioasa de salata albaneza din: ardei gras, rosii, marar, patrunjel, cartofi, stafide, smantana, ulei, ceapa, piper si sare.

Ingrediente: Salata albaneza

  • 2-3 ardei  graşi
  • 3 roşii
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătu­ră pătrunjel
  • 2 cartofi
  • 2 linguriţe stafide
  • 4 linguri smântână sau iaurt
  • 2 lin­guri untdelemn
  • 1-2 cepe
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Tai ardeii rondele şi ceapa feliuţe. Le pui într-o farfurie adâncă şi le freci cu sare, apoi le aco­peri şi le laşi 15 minute.

Separat, pui într-un cas­tron cartofii fierţi şi tăiaţi cubuleţe, roşiile tăiate felii subţiri, stafidele, ceapa stoarsă şi ardeii storşi, mă­rarul şi pătrunjelul, într-un pahar, pregăteşti un sos din untdelemn, jumătate linguriţă sare, puţin piper şi smântână, bătând mereu cu furculiţa.Torni sosul peste salata din castron, o întorci cu două furculiţe de două-trei ori şi o dai la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.