Caracatiţă marinată

Printeaza

Caracatiţă marinată din: caracatita, otet, ulei de masline, oregano, piper, ceapa, usturoi.

Ingrediente:Caracatiţă marinată

  • două kg de caracatiţă
  • trei linguri de oţet
  • 150 ml ulei de măsline
  • oregano
  • piper
  • 3 cepe
  • opţional – usturoi

 

Mod de preparare:

Spală bine caracatiţa, cu apă multă, timp îndelungat. Pune-o într-un vas (fără sare, fără apă) şi lasă pe foc mic, adăugîndu-i doar ceapa (tăiată în sferturi sau în felii mai groase).

Caracatiţa va fierbe înăbuşit în zeama pe care o lasă. Cînd a fiert bine şi s-a în­muiat (se poate observa înţepînd-o cu o furculiţă), dă deoparte vasul şi adaugă ulei de măsline, oţet, oregano şi piper.

Scutură bine vasul, pentru ca să se formeze un sos omo­gen, apoi pune-l din nou pe foc. Opţio­nal, poţi adăuga la fiert un căţel de ustu­roi tăiat în felii. Se serveşte ca aperitiv.

Caracatiţă marinată

Caracatita_marinata

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • caracatita marinata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.