Dressing cu otet balsamic si parmezan

Printeaza

Dressing cu otet balsamic si parmezan din: otet balsamic, ulei de masline, maioneza, usturoi, ceapa, sare, piper, mustar dijon, parmezan.

Dressing-ul cu oțet balsamic și parmezan este o opțiune excelentă pentru cei care urmează o dietă low-carb. Acest sos se distinge prin combinația sa unică de dulceață și aciditate din oțetul balsamic, completată de savoarea bogată și ușor sărată a parmezanului.

Este un dressing versatil, potrivit pentru a condimenta salatele, a da un plus de gust legumelor coapte sau chiar ca sos pentru carne.

Reteta low carb

Ingrediente:

  • 3 linguri otet balsamic
  • 30ml ulei de masline
  • 1 lingura maioneza
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 1 lingurita ceapa rasa
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1 lingurita mustar dijon
  • 1 lingura parmezan ras

 

Mod de preparare:

Amestecati toate ingredientele pana la omogenizare. Deozitati la rece intr-un borcan.

 

Suficient pt o salata mare, contine 1 gr carbohidrati si cate o urma de fibra si proteina.

Dressing cu otet balsamic si parmezan

Ingrediente:

  • 3 linguri de oțet balsamic de calitate
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 1 cățel de usturoi, zdrobit
  • 6 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri de parmezan ras fin
  • Sare și piper negru, după gust

Mod de preparare:

Într-un bol mic, amestecați oțetul balsamic cu muștarul Dijon și usturoiul zdrobit.

Adăugați treptat uleiul de măsline, bătând constant cu un tel până când dressing-ul devine omogen.

Incorporați parmezanul ras și condimentați cu sare și piper după gust.

Lăsați dressing-ul să se odihnească pentru câteva minute înainte de a-l folosi, pentru a permite aromelor să se combine.

Valori nutriționale (per porție):

  • Calorii: Aproximativ 120 kcal
  • Carbohidrați: Sub 2g
  • Proteine: 1g
  • Grăsimi: 12g

 

Oțetul balsamic are origini în Italia, fiind apreciat pentru gustul său complex și versatilitate. Parmezanul, un alt ingredient tradițional italian, adaugă un strat de profunzime acestui dressing.

Combinația dintre cele două creează un dressing low-carb care nu compromite gustul în favoarea valorilor nutriționale.

Acest dressing nu numai că adaugă o notă gourmet salatelor, dar este și sănătos, datorită antioxidanților din oțetul balsamic și a grăsimilor sănătoase din uleiul de măsline.

Este o opțiune excelentă pentru cei care doresc să se bucure de mâncăruri gustoase, menținând totodată un regim alimentar echilibrat și sănătos.

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.