Costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi

Printeaza

O reteta delicioasa de costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi din: purcel de lapte, cimbrisor, unt, mirodenii, cartofi, lapte, cimbrisor, usturoi, morcov, patrunjel, ulei extravirgin de masline, sare si piper macinat.

Ingrediente:Costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi

pentru costiţe:

  • 1 purcel de lapte
  • 8 rămurele de cimbrişor
  • 2 linguri de unt
  • 1/2 linguriţă de mirodenii mixte (cumino, curcuma, curry, piper negru şi piper roşu) sare

pentru budincă:

  • 1 kg cartofi
  • 2,5 dl lapte
  • 2,5 dl caimac proaspăt sau smântână
  • 4 rămurele de cimbrişor
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 4 petale de roşii deshidratate
  • 4 frunze de pătrunjel
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i rondele foarte subţiri, puneţi-i într-un castronel cu laptele, smântână, usturoiul curăţat şi tocat şi cu cimbrişorul. Lăsaţi să se odihnească vreo câteva ore; scoateţi apoi cartofii şi aşezaţi-i într-o tavă tapetată cu hârtie de cuptor (patul format va trebui să aibă o grosime de aproximativ trei degete).

Strecuraţi laptele şi smântână, potriviţi de sare şi de piper şi turnaţi lichidul peste cartofi. Puneţi totul în cuptorul încins în prealabil la 180°C, circa 40 de minute, până când budinca va fi făcută şi uşor rumenită pe deasupra.

Tăiaţi morcovul şi dovlecelul, păstrând deoparte câteva bucăţi ovale; fierbeţi-le la abur şi căliţi-le în tigaie cu puţin ulei. Cu un cuţit, curăţaţi carnea de pe costiţe, apoi preparaţi pe frigare partea de carne întreagă a şirei.

Săraţi, presăraţi un praf de mirodenii, apoi lăsaţi deo­parte 5 minute, într-un loc cald. La final, tăiaţi-o. într-o tigăiţă, încălziţi două linguri de unt până devine sticlos, împreună cu patru rămurele de cimbrişor, apoi lăsaţi-l deoparte câteva clipe.

Tăiaţi budinca cu o formă rotundă de biscuiţi, formând astfel patru turnuleţe. Aşezaţi alături coastele şi asezonaţi-ler cu untul aromatizat. Garnisiţi cu legumele călite, cimbrişorul rămas, „petalele” de roşii şi pătrunjelul.

Costite de purcel de lapte cu budinca de cartofi

rp_Costite_de_porc_cubaneze.jpg

 

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.