Rosioara si tagliatelle in cuib
PrinteazaO reteta delicioasa de roşioara si tagliatelle in cuib din: fileuri de rosioara, tagliatelle cu spanac, icre de somon, placinta, unt, ulei de masline, otet, busuioc, sare si piper.
- 4 fileuri de rosioara
- 300 g tagliatelle cu spanac
- 50 g icre de somon
- 4 foi de placinta
- 30 g unt topit
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura otet
- 4 fire de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiati fileurile de rosioara in romburi. Preincalziti cuptorul la 210 C (treapta 7). Fierbeti tagliatellele al dente 6 minute, in 4 l de apa cu sare. Intre timp asezati foile de placinta cu un prosop umed.
Ungeti-le cu unt topi, folositi o pensula. Puneti-le una peste alta intr-un vas adanc care intra in cuptor. Apasati-le bine, pentru a forma un cuib. Puneti vasul timp de 3-4 minute, la cuptor. prajiti cate 1 minut pe fiecare parte, intr-o lingura de ulei. Sarati-le si piperati-le.
Scurgeti tagliatellele deasupra unui castron, pentru a-l incalzi. Aruncati apa si puneti pastele in castron. Amestecati 1 lingura de otet cu putin sare si piper, impreuna cu restul de ulei de masline. Turnati aceasta vinegreta peste paste.
Asezati tagliatellele in cuibul de foi de placinta. Adaugati fileurile de rosioara, icrele de somon si busuiocul tocat. Serviti imediat.
Rosioara si tagliatelle in cuib
Poftă bună!
A iesit buna?