Rulouri de vitel cu cuisoare
PrinteazaO reteta simpla de rulouri de vitel cu cuisoare din: excalop de vitel, untura, patrunjel, maghiran, seminte de fenicul, cuisoare,
- 750 g escalop de viţel foarte subţire
- 200 g untură
- 4 linguri de pătrunjel tocat
- 2 linguriţe de maghiran tocat
- 1 linguriţă de seminţe de fenicul, zdrobite
- 1/2linguriţă de cuişoare zdrobite
- 1 lămâie
- 1 rămurică de rozmarin (facultativ)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi escalopurile de viţel între două foi de hârtie unse cu ulei şi aplatizaţi-le cu ciocanul de carne până devin foarte subţiri. Presăraţi deasupra lor un praf de sare şi seminţele de fenicul zdrobite.
Frământaţi untura cu pătrunjelul, maghiranul, un vârf de cuţit de piper şi cuişoarele. Ungeţi cu compoziţia obţinută bucăţile de carne până pe margini; rulaţi şi legaţi cu sfoară de bucătărie, apoi înfigeţi rulourile într-o frigăruie şi puneţi-le să se frigă pe un grătar până capătă o culoare frumoasă aurie.
In timp ce se rumenesc, stropiţi-le cu sosul de untură care se va forma. Serviţi garnisind platoul cu felii de lămâie şi, dacă doriţi, cu o rămurică de rozmarin.
Poftă bună