Vin rosu fiert cu compot de visine din: compot, lichior, vin rosu, zahar, lamaie, scortisoara, anason. Ingrediente: 1 compot de vişine (800 g) 4 linguri lichior de migdale sau extract de migdale 700 ml vin roşu 100 g zahăr 1 lămâie baton de scorţişoară anason stelat cuişoare Mod de preparare: Vişinele se strecoară din […]
Vin Fiert cu Lavandă și Vanilie – Elixir Aromatic de Iarnă
PrinteazaVin Fiert cu Lavandă și Vanilie – Elixir Aromatic de Iarnă din: vin rosu sec, zahar, baton de vanilie, crengute de lavanda, coaja de lamaie, anason, scortisoara.
Ingrediente:
- 1 litru de vin roșu sec
- 2 linguri de zahăr (sau miere)
- 1 baton de vanilie, tăiat pe lungime
- 2-3 crenguțe de lavandă proaspătă (sau 1 linguriță de lavandă uscată)
- Coaja de la o lămâie
- 3 stele de anason
- 2 bețișoare de scorțișoară
Mod de preparare:
Într-o oală, amestecați vinul cu zahărul/mierea, batonul de vanilie, lavanda, coaja de lămâie, anasonul și scorțișoara.
Încălziți amestecul la foc mic, având grijă să nu dea în clocot.
Lăsați să se infuzeze la foc mic timp de 15 minute.
Scoateți batonul de vanilie și crenguțele de lavandă.
Serviți vinul cald.
Vin Fiert cu Lavandă și Vanilie – Elixir Aromatic de Iarnă
Informații Nutriționale (per porție):
- Calorii: 130 kcal
- Carbohidrați: 11g
- Proteine: 0g
- Grăsimi: 0g
Această rețetă de vin fiert combină gustul clasic al vinului roșu cu aromele rafinate ale lavandei și vaniliei.
Lavanda adaugă o notă florală distinctă, în timp ce vanilia echilibrează cu dulceața sa naturală.
Este o variantă modernă a vinului fiert tradițional, care își are originea în Europa Antică.
Consumat inițial pentru proprietățile sale medicinale, vinul fiert a devenit o băutură iubită în sezonul rece, simbolizând căldura și ospitalitatea.
Savurati!
poate iti place si:
Vin rosu fiert cu compot de visine
Savurati!