Fleică de Porc la Grătar

Printeaza

Fleică de Porc la Grătar din: fleica de porc, usturoi, boia de ardei dulce, cimbru, sare, piper. Fleica de porc, o tradiție culinară românească, este o mâncare rustică, aromată, perfectă pentru ocazii speciale sau mese în familie.

Acest fel de mâncare își are rădăcinile în bucătăria tradițională românească, unde era preparată adesea la praznice și sărbători.

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Pregătiți marinata: Amestecați usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, boiaua de ardei, cimbrul, sarea și piperul într-un bol mare.

Tăiați fleica în bucăți potrivite și frecați fiecare bucată cu marinada. Lăsați carnea să se marineze pentru cel puțin 2 ore, ideal peste noapte, în frigider.

Preîncălziți grătarul la temperatură medie.

Grătiți fleica pe fiecare parte timp de 5-7 minute sau până când este bine făcută și are o crustă aurie.

Lăsați carnea să se odihnească pentru câteva minute înainte de servire.

Fleică de Porc la Grătar

Informații Nutriționale (per porție):

  • Calorii: aproximativ 300 kcal
  • Proteine: 25 g
  • Carbohidrați: 2 g
  • Grăsimi: 20 g

 

Fleica de porc a fost întotdeauna un fel de mâncare popular în rândul gospodinelor române, datorită gustului său robust și a modului simplu de preparare.

De-a lungul timpului, a fost adaptată în diverse regiuni, fiecare adăugând propriile condimente și tehnici de gătit, transformând-o într-un veritabil simbol al bucătăriei românești.

Această rețetă de fleică de porc la grătar este o modalitate excelentă de a savura o parte din tradiția culinară românească. Cu textura sa fragedă și gustul său aromat, este sigur că va fi pe placul tuturor.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Fleica_de_porc_cu_fasole

Fleica de porc cu fasole

Fleica de porc cu fasole din: condimente, miere, ulei, sare, fleica de porc, rozmarin, cimbru, usturoi, cidru, esalote, fasole, sos. Ingrediente: 27 g condiment de friptură picant 2 linguri miere 1 lingură ulei de măsline 1 lingură sare grunjoasă 1,3 kg fleică de porc 2 crenguţe de rozmarin şi cimbru 2 căţei de usturoi zdrobiţi […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.