Bors de legume cu costita afumata
Printeaza
O reteta gustoasa de bors de legume din: radacina de patrunjel, ceapa, cartofi, dovlecei, fasole verde, rosii, costita afumata, ulei, patrunjel si sare.
- 2 morcovi
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ceapă
- 2 cartofi
- 2 dovlecei
- 1 ceaşcă fasole vede şi mazăre
- 250 g roşii decojite în suc de roşii
- 3-4 felii de costiţă afumată
- 1-2 linguri ulei
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- bors
Mod de preparare:
Toate legumele le cureţi şi le speli. Morcovii, pătrunjelul şi ceapa se toacă şi le pui la fiert într-o oală cu 2 I apă şi un praf de sare. Laşi să fiarbă 15 minute şi după aceea adaugi fasolea verde, mazărea şi cartofii tăiaţi cubuleţe.
Spumezi, acoperi cu un capac şi laşi să fiarbă 30 minute. între timp tai costiţa în cubuleţe şi le prăjeşti. O adaugi apoi în supă, pui şi dovleceii tăiaţi rondele şi apoi roşiile tăiate cubuleţe şi sucul de roşii.
Acreşti cu bors şi laşi supa să fiarbă. Poţi servi supa cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Pofta buna!