Cozonac cu Umplutură de Cacao și Alune

Printeaza

Cozonac cu Umplutură de Cacao și Alune din: faina, drojdie, lapte, zahar, oua, unt, sare, coaja de portocala, cacao, alune.

 

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 grame de făină
  • 7 grame de drojdie uscată
  • 200 ml de lapte călduț
  • 100 grame de zahăr
  • 2 ouă
  • 100 grame de unt moale
  • 1 linguriță de sare
  • Coaja rasă de la o portocală sau lămâie

Ingrediente pentru umplutură:

  • 50 grame de cacao
  • 100 grame de alune măcinate
  • 100 grame de zahăr
  • 2 linguri de unt topit

 

Mod de preparare:

Într-un bol mare, amestecați făina cu drojdia uscată și sarea.

Adăugați laptele călduț, zahărul, ouăle, untul moale și coaja rasă de portocală sau lămâie. Amestecați bine până când obțineți un aluat omogen.

Acoperiți bolul cu un prosop curat și lăsați aluatul să crească timp de aproximativ 1 oră, până când își dublează volumul.

Între timp, pregătiți umplutura. Amestecați cacaoa, alunele măcinate, zahărul și untul topit.

După ce aluatul a crescut, presărați puțină făină pe suprafața de lucru și răsturnați aluatul pe ea.

Întindeți aluatul într-un dreptunghi mare, apoi împrăștiați uniform umplutura de cacao și alune peste el.

Rulați aluatul strâns, astfel încât să formați un cozonac lung.

Tăiați cozonacul pe lung și așezați cele două jumătăți una peste cealaltă într-o formă de cozonac unsă cu unt.

Lăsați cozonacul să crească din nou, acoperit, timp de încă 30 de minute.

Preîncălziți cuptorul la 180°C și coaceți cozonacul timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când devine frumos auriu.

După ce ați scos cozonacul din cuptor, lăsați-l să se răcească în formă.

 

Informații Nutriționale (pe porție):

  • Calorii: Aproximativ 290 kcal
  • Carbohidrați: Aproximativ 50 grame
  • Proteine: Aproximativ 7 grame
  • Grăsimi: Aproximativ 8 grame

 

Acest cozonac cu umplutură de cacao și alune oferă o explozie de arome ciocolatoase și textură crocantă, perfecte pentru a bucura familia și prietenii.

Umplutura de cacao și alune este o inovație modernă care adaugă un plus de savoare și bogăție gustativă unui cozonac tradițional.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Cozonac cu fistic si martipan

Cozonac cu fistic si martipan 

Cozonac cu fistic si martipan din: martipan, fistic, drojdie, lapte, faina, unt, zahar.   Ingrediente: 200 g marţipan de migdale 100 g fistic nesărat 7 g drojdie proaspătă 1 praf de sare 140 ml lapte cald 1 lingură coajă rasă de portocală 1 ou 350 g făină 130 g unt topit 200 g zahăr 50 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.