Fajitas de Curcan Delicioase: Gustare Rapidă și Sănătoasă

Printeaza

Fajitas de Curcan Delicioase: Gustare Rapidă și Sănătoasă din: piept de curcan, ardei, ceapa rosie, usturoi, pudra de chili, pudra de paprika, ulei de masline, pudra de chimen, sare, piper, suc de lamaie, tortila.

Fajitas de curcan sunt un fel delicios și rapid de mâncare, plin de arome mexicane autentice.

Această rețetă combină carnea de curcan fragedă cu legume colorate și condimente picante, perfecte pentru a încânta gusturile.

Bucataria Mexicana:

Ingrediente:

  • 2 bucati piept de curcan, tăiate în fâșii subțiri
  • 1 ardei roșu, tăiat în fâșii
  • 1 ardei verde, tăiat în fâșii
  • 1 ceapă roșie, tăiată în felii subțiri
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 lingură de pudră de chili
  • 1 linguriță de pudră de paprika
  • 1 linguriță de pudră de chimen
  • Sare și piper, după gust
  • Sucul de la o lămâie
  • 8 tortilla (tortilă de grâu) pentru servit
  • Garnituri opționale: guacamole, iaurt grecesc, brânză cheddar rasă, salată de varză, coriandru proaspăt

 

Mod de preparare:

Într-un bol, combinați fâșiile de curcan cu uleiul de măsline, pudra de chili, pudra de paprika, pudra de chimen, usturoiul mărunțit, sare și piper. Amestecați bine pentru a acoperi carnea cu condimentele.

Încingeți o tigaie mare sau un grătar și gătiți fâșiile de curcan până devin aurii și fragede, aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte. După ce sunt gata, stropiți-le cu sucul de lămâie.

În aceeași tigaie, gătiți legumele (ardei roșu, ardei verde, ceapă roșie) până devin moi și ușor cărămelizează.

Încălziți tortilele de grâu într-o tigaie uscată sau pe grătar pentru câteva secunde pe fiecare parte.

Asamblați fajitas adăugând fâșii de curcan și legume pe fiecare tortilă. Adăugați opțional garnituri precum guacamole, iaurt grecesc, brânză cheddar rasă și coriandru proaspăt.

Rulați tortilele strâns și serviți fajitas de curcan calde, pregătite să vă impresioneze papilele gustative.

Fajitas de Curcan Delicioase: Gustare Rapidă și Sănătoasă

Valoare nutritivă (per porție – 2 fajitas):

  • Calorii: Aproximativ 400 kcal
  • Carbohidrați: 40g
  • Proteine: 30g
  • Grăsimi: 14g

Fajitas sunt originare din Mexic și sunt cunoscute pentru a fi preparate din carne la grătar, de obicei, carne de vită sau de pui, însoțite de legume și condimente.

Acest fel de mâncare a câștigat popularitate în Statele Unite în anii ’70 și de atunci a devenit o mâncare mexicană autentică în meniurile restaurantelor.

Fajitas de curcan sunt o modalitate delicioasă și sănătoasă de a vă bucura de aromele Mexicului în confortul propriei case.

Cu o combinație de carne fragedă, legume colorate și condimente aromate, acestea vor deveni cu siguranță un hit la masa dvs. de cină.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Fajita Burger

Fajitas de pui

Fajitas de pui din: usturoi, iaurt, paprika, chimion, coriandru, oregano, piept de pui, rosii, ceapa, ardei iute, tortilla, avocado. Ingrediente: 2 căţei de usturoi, raşi fin 150g de iaurt 1/2 linguriţă de paprika afumată câte 1/2 linguriţă de chimion măcinat, coriandru şi oregano 200g piept de pui, tăiat în minifileuri 2 roşii, tocate 1 ceapă […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.