Ciulama de Ciuperci: Deliciu Cremos si usor de preparat

Printeaza

Ciulama de Ciuperci: Deliciu Cremos si usor de preparat din: ciuperci, ceapa, usturoi, unt, smantana, faina, sare, piper, patrunjel sau marar.

Ciulama de ciuperci este o explozie de arome, un amestec cremos și savuros de ciuperci, smântână și condimente.

Reteta Ciulama de Ciuperci

Ingrediente:

  • 500g ciuperci (champignon sau ciuperci de pădure)
  • 1 ceapă mare, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, zdrobiți
  • 2 linguri de unt
  • 200 ml smântână lichidă
  • 1 lingură de făină
  • Sare și piper, după gust
  • Mărar sau pătrunjel proaspăt, tocat, pentru garnitură

 

Mod de preparare:

Începeți prin a curăța și a felia ciupercile în bucăți potrivite.

Într-o tigaie mare, topiți untul și căliți ceapa și usturoiul până devin aurii și moi.

Adăugați ciupercile și gătiți-le până scad lichidele și devin aurii.

Presărați făina peste ciuperci și amestecați bine pentru a forma o pastă.

Adăugați smântâna treptat și amestecați continuu până obțineți o consistență cremoasă.

Lăsați să fiarbă la foc mic timp de 5-7 minute, amestecând constant până se îngroașă.

Condimentați cu sare și piper după gust.

Garnisați cu mărar sau pătrunjel tocat și serviți cald.

Ciulama de Ciuperci: Deliciu Cremos si usor de preparat

Valori nutriționale (aproximative per porție):

  • Calorii: 200-250 kcal
  • Carbohidrați: 10-15 g
  • Proteine: 5-7 g
  • Grăsimi: 15-20 g

Ciulamaua se bazează pe combinația de ciuperci și smântână, o adevărată comoară a bucătăriei locale. Este adesea servită alături de mămăligă sau pâine proaspătă pentru a savura gustul său bogat și cremos.

Cu această rețetă simplă și delicioasă, veți aduce gustul autentic al bucătăriei românești în propria bucătărie.

Ciulama de ciuperci este un fel de mâncare perfect pentru zilele reci de iarnă sau pentru a vă răsfăța familia și prietenii cu arome pădurețe. Bucurați-vă de fiecare lingură și vă veți dori să o preparați din nou și din nou.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Ciulama aromata de pasare

Ciulama aromata de pasare din: carne de pasare, nuci, usturoi, faina, sare, piper, unt, ulei. Ingrediente: carne de pasăre 1 kg nuci 2 căpăţâni usturoi 2 linguri făină sare piper unt ulei   Mod de preparare: Se fierbe carnea de pasăre într-o oală, pe jumătate. Nucille curăţate se pisează împreună cu usturoiul, piperul şi sarea până […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.