Cartofi la cuptor
PrinteazaCartofi la cuptor din: cartofi, chimen, sos de rosii, rosii deshidratate, ulei de floarea soarelui, sare, piper, boia dulce.
- un kg cartofi
- chimen
- sos de roşii
- o salată
- câteva roşii deshidratate
- ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper
- boia dulce de ardei
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă, se taie în sferturi şi se pun la fiert, într-o oală cu apă clocotită, sare şi puţin ulei. Când sunt pe jumătate fierţi se scurg de apă şi se aşază într-o tavă cu ulei. Se presără boia de ardei dulce, sare, piper şi chimen.
Se toarnă peste ei un sos de roşii şi se presară din loc în loc bucăţi de roşii deshidratate. Se lasă tava în cuptor până când se formează deasupra cartofilor o crustă rumenă. Se pot servi cu salată verde.
Pofta buna!